Dag 1

Att lämna sverige idag var jobbigt, mycket jobbigare än vad jag trodde. Även om en glad Erik ringde och väckte mig när han skulle lägga sig och jag skulle upp, kvart i 4. Det är tokigt hur lite man uppskattar det man har tills det är borta. Nu är ju ingenting borta i verkligheten, allt finns ju kvar hemma i Sverige men det är väldigt långt bort! Nej tre timmar med flyg är väll ingen evighet men de känns som andra sidan klotet och temperaturskillnaden är trots allt 20 grader. Det finns en hel del saker hemma att sakna. Jag kommer sakna:

1 Mamma
2 Klaras kramar
3 Pappas mat
4 Stinas hundpromenads samtal
5 Jennas snack
6 tv3 och tv6play, de funkar tydligen inte här nere...
7 Min säng
8 Syrran
9 engelska filmer utan dubbning
10 västerås hedeliga platta gator eller vad säger du W?

Vi (tjejerna i klassen jag talat med) har kommit fram till att alla killar på kursen åker med sin partner 3 av 6 är upptagna, så de blir fransmän som gäller ivår :) Jag har internet vilket äger, jag släpade omkring 30 kilo packning i två timmar för att ta mig till mitt boende här idag, vilket hade sugit hårt om inte solen strålat och jag blivit förvånad över alla apelsiträd och palmer. Som sista grej innan jag lägger mig ska jag bädda i mina sängkläder, sen kommer jag somna ovaggat.

Orvar kära vänner!  

ps. idag var en bra dag trots känslobergochdalbana.


Kartan!

Nu testar vi igen då, bra med syskon! 25 bitars och jpg filer, mycket man kan om datorer alltså.. not. Konstaterade nyss att jag är i Frankrike imorgon vid den här tiden! Tiden springer men de känns som om jag börjar hinna ifatt. Det är som jag sa till K, saker och ting ska göras fort, som med plåster, slit bara av de, snabbt och skoningslöst. Jag menar vem vill halvt planera ihjäl sig? Det blir ett bra avsked från Västerås, igår fick jag årets första (och enda!?) semla :) Jag har hunnit med att säga hej då till J och K och idag kommer S och D förbi med paj! Eftersom jag fyller om två veckor tittar även rafrafromfar och momma in på tårta, haha fint att gå upp två kilo lagom till avfärden. Men de blir de värt, godismostret Sanna ryter.
Då testar vi kartan då!
Nice, så ser det ut!


dag 4

Har precis fått boende vilket är jätteskönt men hade varit bättre om inte min lärare lurat i mig att jag skulle få en egen lägenhet i gamla stan, mitt bland alla cafeér och barer och med två minuter till stranden. Nu två timmar senare visar de sig att jag ska bo ganska off och dela lägenhet med två andra och jag har en halvtimme till stranden... Så är det med förväntningar, farligt.

Försökte lägga upp en karta men så teknisk är jag inte, paint och word är tydligen inte rätt program för dagens bloggvärld... Får se om jag kan övertala syrran att kirra designen annars skiter jag i det också. Lär bli en rolig blogg de här. Den som lever får se!    


Det händer grejer!

Första inlägget:

Huvudet snurrar i hundraåttio, kan någon nypa mig så jag vet om jag är vaken!?
Nu går allting väääldigt fort, idag är det måndag, nästa måndag börjar kursen i La France
och jag har inte ens boende!
Jag är för stissig för att kunna sova, även om ögonen tycker annorlunda, när man har en vecka på sig att packa ihop sitt liv och flytta, inte bara till en ny stad utan även ett nytt land då jävlar kan jag tala om att det är mycket som rör sig innanför skallbenet. Jag ska inte tråka ut med detaljer och egentligen är de ju ett I- lands problem, jag ska studera vid medelhavet, bo tio minuter från stranden och de går fina pojkar i klassen, lite stress kan man väll leva med under omstänigheterna? Ärligt talat är det perfekt, jag slipper planera långt i förväg och får leva på allt adrenalin som pumpar runt i kroppen av nervositet och skräckblandad förtjusning. Livet kunde inte vara mer spännande just nu! Jag ska hoppa i säng i alla fall, jag har så mycket att göra imorgon och nedräkningen fram till på söndag att jag behöver all skönhetssömn jag kan få!

Så peace out världen, kl är över tolv och det är bara 4 dagar kvar till avfärden!


RSS 2.0